FBN NEXT GENERATION BULGARIA

Новото поколение лидери във фамилния бизнес

  • Платформа за съмишленици

    Срещай се и споделяй опит с други членове на „Следващото поколение“ - от България и от другите NextGen организации по света!

  • Обучения и лидерско развитие

    Учи се от водещи експерти и предприемачи от цял свят! Изграждай среда и трупай лидерски опит!

  • Срещи и събития

    FBN NextGen е преди всичко приятелски кръг. Работим сериозно, но да се забавляваме заедно е Правило №1! :)

Какво е Next Gen?

FBN Next Generation Bulgaria е младежката структура на „Сдружение на фамилния бизнес – България“, която обединява младите членове на семействата, членуващи в организацията. Принадлежността към общността осигурява на младите хора среда, в която да се учат, да споделят опит и да намират вдъхновение и подкрепа за реализиране на своите проекти. 

В Next Generation влизат представителите на фамилните компании на възраст между 18 и 39 години. Възможностите за нетуъркинг и придобиване на опит дава на членовете на FBN Next Generation Bulgaria знанието и инструментите, които са им нужни, за да проправят своя път напред.

FBN Next Genеration Bulgaria e активен член на международната младежка структура FBN Next Generation International. Заедно с другите национални младежки структури, FBN Next Generation Bulgaria принадлежи към сплотена и динамична глобална общност, в която се създават приятелства за цял живот.

ДИНАМИКА

Основана през 2010 г., младежката структура на „Сдружение на фамилния бизнес – България“ създава свои традиции и пише историята си с устрем и ентусиазъм, присъщи на младите.

ОТГОВОРНОСТ

Да си в NextGen означава да си готов да се развиваш и да градиш с мисъл за устойчиво бъдеще за семейството, фамилния бизнес и обществото.

ЕНЕРГИЯ

Заредете се с енергията на Следващото поколение на FBN Bulgaria!

Видеото от една от Зимните младежки срещи предава емоцията на FBN NextGen – общността.

Президенти

Димитър Димитров

Димитър Димитров

Президент на FBN NextGen

Димитър Димитров e търговски директор на “Райт Пак” ЕООД - част от групата компании на семейство Димитрови.

«Райт Пак» е сред водещите производители  в България на опаковки от картон, велпапе и полиетилен.

 В FBN Bulgaria сем. Димитрови членуват от юли 2018 г. с «Техно Прес» ЕООД, компания-майка, основана 1999 г. за внос и дистрибуция на машини и консумативи за полиграфическата индустрия, внос и търговия  на компоненти за производство на енергия от възобновяеми източници, изграждане на ВЕИ, производство на електроенергия, земеделие и преработка на храни, винопроизводство, консултантски услуги.

Димитър е завършил е Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив. Бакалавър е от Стопанския факултет на Софийски университет, специалност „Стопанско управление“.

На 32 години е, семеен, с две деца.

По решение на Общото събрание от април 2023 г. Димитър Димитров е Председател на структурата "Следващо поколение" на FBN Bulgaria.


Виктор Гугушев

Виктор Гугушев

Почетен председател на FBN NextGen

Виктор Гугушев е защитил магистратура по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Направил всички специализации в своята магистърска програма. След образованието си в Алма Матер продължава повишаването на своята квалификация в Queen Mary University of London, където специализира “Корпоративни финанси”, “Несъстоятелност”, “Данъчно и банково право”. През 2022 г. успешно преминава "Предприемаческа програма" в Columbia Business School, Колумбийски университет, Ню Йорк, САЩ (Ivy League University)

Виктор Гугушев понастоящем е старши партньор и част от корпоративния отдел на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, като последното печели през 2015 г. и 2017 г. награда за най-добра адвокатска кантора в България.
Виктор е носител на награда за „Водещ адвокат по корпоративни финанси за 2015 г.“ на Global Law Experts, както и носител на награда за „Най-добър млад експерт в областта на правото в България“ за 2016 г. и за 2018 г. Има редица допълнителни квалификации и публикувани няколко авторски статии.

В свободното си време обича да чете книги и да кара ски.
Занимава се с редица обществени каузи. Той е председател на Управителния съвет на Българо-румънската търговско-промишлена палата, член на Настоятелството на Фондация „За Нашите Деца“, член на селекционния комитет на "Форбс 30 под 30".
Виктор e президент на Младежката Структура на FBN - Next Generation от 2017 до 2023 . През първите 6 месеца на неговия мандат FBN NextGen - Bulgaria спечели домакинство на Световната Среща на FBNInternational Nex tGeneration през 2020 г. Няколко пъти е канен като гост-лектор на млади студенти, в това число и пред студенти в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

По решение на Общото събрание от април 2023 г. Виктор Гугушев получава званието "Почетен председател на FBN Bulgaria Следващо поколение" за заслуги към развитието и утвърждаването на младежката структура през двата му последователни мандата като нейн председател.

За повече информация, посетете сайта: www.gugushev.com