Общото събрание на FBN International избра нов президент на организацията

Общото събрание на FBN International избра нов президент на организацията
Разгледай галерията

На 10 юни 2024 г. в рамките на Годишната среща на FBN общността в Барселона (Испания) се проведе и Общото събрание на FBN International.

FBN Bulgaria беше представена от своя президент адв. Стефан Гугушев, който взе участие в заседанието. Дневният ред включваше отчет на дейността и гласуване на финансовите отчети на организацията за 2023 г., както и проемането на нов член – IEF Maroc (Institut de l'Entreprise Familiale du Maroc) – първата национална организация на африканския континент, която става част от Family Business Network.

Безспорен акцент на събитието беше изборът на нов председател на Борда - Алфонсо Либано Дурела прие щафетата от оттеглящия се след два пълни мандата Фарад Форбс.

Общото събрание избра и нови членове на Борда и Комитета за номинации.


В програмата на Годишната международна FBN среща участниците бяха запознати с въпроси, касаещи актуалното състояние на организацията, развитието на проекта за Преглед на управлението и работата на проектния комитет. Работната сесия на тема „Собственост“ с трима изтъкнати лектори – Хенрих Лиштенщайн (IESE Business School), Бриджит Кустин (University of Oxford, Said Business School) и Фарад Форбс (FBN International) имаше за фокус въпроси, касаещи предимствата и отговорностите на фамилно притежаваните бизнеси. Уъркшоп по темата беше проведен на следващия ден.