Три семейни бизнеса в София бяха домакини на посещениe на членове на FBN Bulgaria

Три семейни бизнеса в София бяха домакини на посещениe на членове на FBN Bulgaria
Разгледай галерията

Слънчевата събота на 18 май събра членове на FBN Bulgaria за серия от посещения на семейни бизнеси на компании-членки на Сдружението в гр. София.
Повече от 30 участници – представители на три поколения в семействата, членуващи в организацията, се отзоваха на поканата за наситен и изключително интересен ден на срещи.

Сутринта започна с топлото посрещане на сем. Армянови в централния офис на „Тангра - АВ“ ООД. Компанията е специализирана в областта на вентилационната, климатичната и отоплителна техника, а презентацията й пред гостите беше впечатляващ пример за ефективната екипна работа на две поколения – създателят на „Тангра – АВ“ инж. Юлий Армянов разказа накратко за старта на компанията, а неговия син Иван Армянов, търговски директор, акцентира както на настоящите бизнес успехи на фирмата, така и на важни факти за смисъла и необходимостта на енергийната ефективност. Презентацията беше последвана от обиколка на предприятието, която предложи на гостите уникална възможност да се запознаят със спецификите на производството.

Съботната програма продължи с пробно шофиране на модели на автомобили Mercedes-Benz, организирано от "Силвър Стар Моторс" ЕАД – партньор на FBN Bulgaria.

Едни от най-новите членове на Сдружението, сем. Станимирови очакваха участниците за изтънчен и вкусен обяд в един от ресторантите на „Рене Гурме Груп“ - Cinecitta Osteria Italiana в кв. Бояна. Виктория Станимирова, второ поколение в семейния бизнес, представи дългогодишната история на групата и нейните успехи в ресторантьорския бизнес.

Посещението на семейни бизнеси завърши с визита при сем. Радеви, членуващи в Сдружението с „РиКО“ АД. Представителите на второ поколение посрещнаха гостите на територията на един от холдингите-съсобственост на семейството - „Евромаркет Груп“ АД. Във вдъхновяваща презентация, Антон Радев и Георги Радев разказаха историята на семейния бизнес и на компанията-домакин – лидер в продажбата и сервиза на индустриална, минна и строителна техника. Участниците в събитието разгледаха базата на „Евромаркет“, тежкотоварните машини и техника на разположение на клиентите.
Освен ценна информация и бизнес опит, съботното събитие даде възможност за неформално общуване, а най-малките участници от трето поколение получиха възможност да прекарат приятно време заедно и подаръци от домакините.