НИЕ СМЕ СЕМЕЙСТВО С ЕДНА ОБЩА МЕЧТА

да градим устойчиво бъдеще за следващите поколения

  • Мисия

    FBN Bulgaria е общност на семейни бизнеси с мисия за развитие и опазване на семейните ценности и традиции, и предаването им на следващите поколения.

  • Визия

    Да бъдем част от глобалното общество на фамилния бизнес, което допринася за успеха и развитието на семейните компании в България.

  • Ценности

    Доверие и Откритост - Участие - Поверителност - Уважение и Професионализъм

За Нас

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ е единствена по рода си организация в България, чиято мисия е да подкрепя средата на развитие на фамилния бизнес в страната. Основана през 2007 година, тя е част от Family Business Network -  международната организация, обединяваща над 3500 достойни и уважавани фамилни компании от цял свят, сред които сем. Сваровски, сем. Берета, сем. Хайнекен и много други.

Наравно с 12 други европейски държави, формираме The European Family Business (EFB) и представляваме интересите на фамилния бизнес пред Европейския Парламент. Това е единствената организация, която защитава интересите на семейния бизнес на този форум.

В FBN Bulgaria, също както и на останалите общности на FBN, ние развиваме стабилна бизнес общност със споделени мисия и визия. Обединени около семейните ценности в бизнеса, ние поставяме основите на едно устойчиво бъдеще на фамилните компании в България и на всички хора, които работят в тях.

"Сдружение на фамилния бизнес - България" (Family Business Network Bulgaria) е неполитическа, нерелигиозна, независима и самостоятелна организация с нестопанска цел.

Основни дейности на FBN Bulgaria

Развитие на общността на семейните предприемачи в България, обучения, обмяна на опит и добри практики, социална отговорност и дарителство. 

Многобройни ежегодни събития на национално ниво – конференции, обучителни сесии, срещи с представители на публичния сектор, както и неформален нетуъркинг.

История на FBN България

Създаването на FBN България

На 17 януари 2007 г., шест уважавани български семейства учредяват “Сдружение на фамилния бизнес - България”.

2007 Година

Ражда се Next Generation Bulgaria

Младежката структура на FBN Bulgaria e създадена с мисията да бъде общност на приятели и съмишленици.

2010 Година

FBN Bulgaria на 10 години

Отбелязваме първото си десетилетие. 10 години, през които заедно създавахме сплотена семейна бизнес общност.

2017 Година

FBN Еволюция

Сдружението навлезе решително във второто си десетилетие.

2018 Година

Радостно вълнение за предстоящо домакинство

В оспорвана конкуренция с други държави FBN Bulgaria спечели домакинството на престижната Световна младежка среща.

2019 Година

10 години от създаването на младежката структура Next Generation

Повод за празнични емоции, зряла равносметка на историята и амбициозни планове за бъдещето.

2020 Година

Заедно и в трудностите

Единни, солидарни и творящи добро – членовете на FBN Bulgaria отговориха достойно на предизвикателствата на глобалната пандемия.

2021 Година

Членство

Членство в FBN България

Ние разбираме нуждите на семейството, което всеки ден балансира между своите служебни и лични отношения. Ако споделяте ценностите и традициите на фамилен бизнес, ще намерите дом в нашата общност.

Членство в FBN България
Нашите партньори

Нашите партньори

В FBN Bulgaria сме щастливи да бъдем подкрепени от своите партньори с доказано име и добра репутация. Нашите партньори вярват в добавената стойност, която фамилните бизнеси имат за обществото. Тяхната дълбоко ценена подкрепа под формата на експертиза, спонсорство или и двете помагат за осъществяването на редица инициативи на „Сдружение на фамилния бизнес – България“.