Разгледай галерията

"На гости на..." - посещение на фамилни бизнеси, 18 май 2024 г.

  • София, България

Слънчевата събота на 18 май събра членове на FBN Bulgaria за серия от посещения на семейни бизнеси на компании-членки на Сдружението в гр. София.
Повече от 30 участници – представители на три поколения в семействата, членуващи в организацията, се отзоваха на поканата за наситен и изключително интересен ден на срещи.

Сутринта започна с топлото посрещане на сем. Армянови в централния офис на „Тангра - АВ“ ООД. Компанията е специализирана в областта на вентилационната, климатичната и отоплителна техника, а презентацията й пред гостите беше впечатляващ пример за ефективната екипна работа на две поколения – създателят на „Тангра – АВ“ инж. Юлий Армянов разказа накратко за старта на компанията, а неговия син Иван Армянов, търговски директор, акцентира както на настоящите бизнес успехи на фирмата, така и на важни факти за смисъла и необходимостта на енергийната ефективност. Презентацията беше последвана от обиколка на предприятието, която предложи на гостите уникална възможност да се запознаят със спецификите на производството.

Съботната програма продължи с пробно шофиране на модели на автомобили Mercedes-Benz, организирано от "Силвър Стар Моторс" ЕАД – партньор на FBN Bulgaria.

Едни от най-новите членове на Сдружението, сем. Станимирови очакваха участниците за изтънчен и вкусен обяд в един от ресторантите на „Рене Гурме Груп“ - Cinecitta Osteria Italiana в кв. Бояна. Виктория Станимирова, второ поколение в семейния бизнес, представи дългогодишната история на групата и нейните успехи в ресторантьорския бизнес.

Посещението на семейни бизнеси завърши с визита при сем. Радеви, членуващи в Сдружението с „РиКО“ АД. Представителите на второ поколение посрещнаха гостите на територията на един от холдингите-съсобственост на семейството - „Евромаркет Груп“ АД. Във вдъхновяваща презентация, Антон Радев и Георги Радев разказаха историята на семейния бизнес и на компанията-домакин – лидер в продажбата и сервиза на индустриална, минна и строителна техника. Участниците в събитието разгледаха базата на „Евромаркет“, тежкотоварните машини и техника на разположение на клиентите.
Освен ценна информация и бизнес опит, съботното събитие даде възможност за неформално общуване, а най-малките участници от трето поколение получиха възможност да прекарат приятно време заедно и подаръци от домакините.